Domotica in uw tuin

tuin1.jpg

De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van de leefomgeving. De trend van het moment is om het comfort van de binnenruimte door te trekken naar buiten en een harmonieus geheel te creëren. In de zomer lekker de tuindeuren opengooien en de tuin gebruiken als een verlengstuk van uw woning.

Toch zie je dat een tuin vaak nog steeds traditioneel wordt aangelegd, terwijl een optimaal resultaat bereikt wordt als juist in de ontwerpfase aandacht wordt besteed aan het grote geheel. De mogelijkheden van domotica hierin zijn eindeloos.


Sfeer, veiligheid & comfort met domotica in uw tuin

Een belangrijk element in de tuin is de verlichting. Niet enkel voor de sfeer, maar ook voor de veiligheid rondom uw huis. In de nachtelijke uren is de tuin tenslotte een zwart gat waarin u niet kunt zien wat zich afspeelt. Door de juiste verlichting aan te leggen kunt u de tuin echter op een sfeervolle manier belichten en tegelijkertijd een oogje in het zeil houden. Domotica kan hierin een voorname rol spelen met ´slimme´ verlichtingsystemen. Verlichting met bewegingssensoren die aanspringen bij beweging of verlichtingssystemen die automatisch geactiveerd worden zodra de schemer invalt. De mogelijkheden zijn legio.

Maar ook op andere gebieden kunnen domotica systemen een meerwaarde vormen binnen uw tuin. Kies bijvoorbeeld in de zomer voor domotica in de vorm van een beregening systeem waarmee uw tuin er mooi groen bij blijft staan, zelfs als u op vakantie bent. Of geniet nog langer van de zwoele zomeravonden met terrasverwarming. En valt de wintervorst in, dan zorgt een vorstvrijsysteem in uw oprit en dat u nooit meer last heeft van een gladde of ijzige oprit.  

Zo biedt domotica dus een scala aan mogelijkheden en heeft u genoeg om over na te denken bij het aanleggen van uw tuin. Kijk voor meer domotica gerelateerde onderwerpen onder 'automatisering in de tuin' en 'wellness'.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van domotica voor uw tuin of een afspraak met een domotica specialist? De Woonverfijner kan u in contact brengen met de juiste partijen.

Stel uw vraag

Wij beantwoorden uw vraag!

Alle velden met zijn verplicht.

de Woonverfijner op Facebook

Ogenblik geduld. Laden...