Keukenapparatuur

keukenapparatuur_bedienen.jpg

Woningautomatisering moet huishoudelijke apparaten verbinden met pc's, smartphones en tablets. Gebruikers kunnen zo apparaten bedienen en onder andere het energieverbruik bijhouden.

Gecombineerd met een pc, smartphone of tablet moeten die onderdelen het voor gebruikers mogelijk maken om hun huishoudelijke apparatuur vanaf elke locatie te besturen. Via internet kunnen apparaten zo worden geprogrammeerd dat ze zich alleen inschakelen op momenten waarop het energietarief laag is.

De communicatie tussen witgoed en keukenapparatuur en bijvoorbeeld een pc of smartphone gebeurt via het domotica systeem. Met dit tweerichtingssysteem kunnen apparaten meldingen naar de gebruiker sturen, maar ook van afstand worden bestuurd. Een wasmachine kan bijvoorbeeld worden aangezet terwijl de gebruiker op zijn werk zit.  

Apparaten kunnen worden ge├╝pdatet, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om nieuwe wasprogramma's of oveninstellingen te downloaden. De nieuwe (toekomstige)koelkasten kennen ook nog een nieuwe functie waarmee kan worden bijgehouden welke producten zich binnenin bevinden. Gebruikers kunnen via een touchscreen of stemherkenning ingeven welke producten in de koelkast liggen en op welke datum ze verlopen. Via een pc of smartphone kan dan een lijst van de inhoud worden geraadpleegd, terwijl de koelkast ook een signaal kan geven als producten moeten worden weggegooid.

Woning automatisering staat niet stil en neemt een steeds belangrijke positie in. 

Stel uw vraag

Wij beantwoorden uw vraag!

Alle velden met zijn verplicht.

de Woonverfijner op Facebook

Ogenblik geduld. Laden...